null

Rozbudowaliśmy szkołę przy ul. Przytulnej

Drukuj otwiera się w nowej karcie
Jednopiętrowy budynek łączący szkołę przy ul. Przytulnej i salę gimnastyczną. Na parterze oszklone wejście pod filarami.

<p>Nowe pomieszczenia zwiększą komfort uczniów podczas spożywania posiłków i stworzą warunki do realizacji zajęć pozalekcyjnych.&nbsp;</p>

Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego wydał zaświadczenie pozwalające na użytkowanie nowych pomieszczeń w Szkole Podstawowej przy ul. Przytulnej. Od poniedziałku 26 kwietnia udostępnimy je uczniom i nauczycielom. 

W miejscu dawnego łącznika, na parterze powstała szkolna jadalnia a na piętrze duża świetlica z mobilną ścianką pozwalającą na podział przestrzeni na dwa pomieszczenia. Wygospodarowano miejsce na gabinet szkolnego psychologa. Powierzchnia użytkowa szkoły zwiększyła się o 418 m2. Nowe pomieszczenia zwiększą komfort uczniów podczas spożywania posiłków i stworzą warunki do realizacji zajęć pozalekcyjnych. 

145371631_552354955754733_6291920605640351547_n.jpg
Zobacz galerię (4 zdjęć)
145723560_197577958776570_2471403721578143779_n.jpg
145516915_218696286654348_618096439647244508_n.jpg
145488038_1261049064296211_1802897136578259950_n.jpg